О Г Л А С 1/09-3163/1

| | 0 Comments| 12:52
Categories:

Целиот оглас можете да го најдете овде

Врз основа на договор склучен на 15.11.2023 година со број 09-3163/1, Друштвото за информатичка технологија и услуги „М-НЕТ ФАКТОРИ“ ДООЕЛ, Скопје, објавува оглас за набавка на услуги и добра за потребите на проектот „ПРОЏЕКТО“. ОГЛАСОТ Е ДЕЛИВА НААВКА

 

 

О Г Л А С  1/09-3163/1

 

За компанијата

М-НЕТ ФАКТОРИ (N&M Factory) е компанија која ужива да работи и да креира софтверски решенија, да креира мрежни решенија и да придонесува кон дигитализација. Работниот тим е целосно посветен и работи во различни технологии за развој на софтвер, како што се (JavaScript, Angular, .Net итн. како и најпознатите CMS, (WordPress, и Drupal ..), Разни технологии за развој на инфраструктура (Microsoft , Linux, Microsoft Azur, Cloud Work, DevOps итн.). Ние сме млада компанија која постоиме од 2018 година и од основањето на компанијата, тимот на N&M Factory има работено на повеќе од 20 заеднички проекти (за мали и големи претпријатија) и развивме на голем број на решенија за безбедност за претпријатија од висока класа.

Нашата визија е фокус на напредокот на дигиталната ера и агенда, заштита на животната средина, активности во корист на општеството и посветеност на градење модерно општество. Како компанија главна цел ни е дигитализирање на општеството и создавање на паметни градови (SMART CITIES) каде благодарение на модерните технологии ќе целиме кон намалување на загадувањето и заштитата на животната средина, зголемена безбедност и паметен транспорт, помал степен на корупција.

 

За проектот

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е идеа која произлезе од работните групи на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Од друга страна, системот има за цел да ги намали финансиските импликации на претпријатијата од секаква големина, граѓанските организации и институциите преку едноставниот менаџмент систем и сите потребни алатки на едно место. Благодарение на алатката ПРОЏЕКТО степенот на дигитализација во Македонија ќе го доведеме на ново ниво, а со самото тоа компаниите ќе имаат можност да ги намалат своите трошоци и да ја зголемат својата продуктивност. Гледајќи од наша гледна точка како компанија која е премногу млада и губењето на време во бирократски работи, целиме кон тоа да создадеме одлична алатка за многу корисници кои ќе добијат олеснување во секојдневните обврски во нивното работење. Од друга страна благодарение на алатката ќе доведеме до зголемување на продуктивноста на бизнисите, а со самото тоа компаниите ќе го зголемат својот промет и профит.

Благодарение на решението кои ги нудиме и го развиваме, и решение кое користи вештачка интелигенција и ИоТ целиме да обезбедуваме целосна дигитализација на голем број на процеси, како и безбедност на засегнатите страни, но и олеснување и упростување на секојдневните обврски. Преку овој проект сакаме да обезбедиме креирање на основните функционалности на овој софтвер, да го тестираме и го промовираме.

 

Дел 1 – Набавка на стоки

Дел 1/1 – Набавка на серверска инфраструктура (Хардвер)

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на серверска инфраструктура со следниве минимални спецификации:

 

Минимални технички спецификации
Процесор Минимум   2 x Intel® Xeon® Processor 15M Cache, 2.40 GHz Total Cores 6 Total Threads 12 или еквивалентно
Меморија Минимум 64GB DDR3 ECC RDIMM 1333MHz PC3-10600R или еквивалентно
Хард диск Минимум 2xSAS 1000Gb (1Tb) Perc H710-2 x psu кој ќе обезбеди редунданса и резервна копија или еквивалентно
Портови Минимум 4хRJ45 Network ethernet порти

Минимум 1хSerial port (DB9)

Минимум 3хUSB 2.0

Тип на куќиште Можност да се монтира на рак и да зафаќа простор од максимум 2 јунита

 

Испорака:

Извршената набавка на стоката предвидена во дел 1/1 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или истата да се подигне. Испораката мора да биде во рок од 48 часа по потврдата на нарачката и извршена уплата.

 

Сопственост:

Извршените набавки врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени

 

 

Дел 1/2 – Набавка на компјутерска опрема (персонални компјутери)

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на компјутерска опрема со следниве минимални спецификации:

 

Персонален компјутер
Процесор intel® Core™ i5 Processor 6M Cache, 3.20 GHz up to 3.60 GHz Ivy Bridge No. of Cores 4 No. of Threads 4 или еквивалентно
Рам меморија Минимум 8Gb или еквивалентно
Хард диск Минимум 120 Gb SSD или еквивалентно
Графичка карта Минимум Intel® HD Graphics или еквивалентно
Портови Минимум 1хRJ45 Network ethernet порти

Минимум 1хSerial port (DB9)

Минимум 3хUSB 2.0

Или еквивалентно

Монитор LCD панел: TFT-LCD

Backlight type: W-LED system

Големина на панел: 22 inch / 55.9 cm

Гледачка површина: 473.76 (H) x 296.1 (V)

Аспек ратио 16:10

Оптимум резолуција: 1680 x 1050 @ 60Hz

Време на респонзивност: 5  ms

Осветлување: 250  cd/m²

Контраст ратио: 1000:1

Смарт контраст: 20,000,000:1

Пиксели: 0.282 x 0.282 mm

 

Испорака:

Извршената набавка на стоката предвидена во дел 1/2 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или истата да се подигне. Испораката мора да биде во рок од 48 часа по потврдата на нарачката и извршена уплата.

 

Сопственост:

Извршените набавки врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени

 

 

Дел 1/3 – Наем на мулти функционален печатач

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на компјутерска опрема со следниве минимални спецификации:

 

Мулти функционален печатач
Функција Печатење, копирање, скенирање, испраќајте факс
Брзина на печатење Црно бело над 20 ппм

Фул колор над 20 ппм

Работен циклус (месечен, A4) Минимум 30.000 страници
Технологија на печатење Ласер
Дисплеј Минимум 6 цм во боја
Моќ на процесор 800 MHz
Мобилно печатење Apple AirPrint™

Mobile Apps

Mopria™ Certified

Wi-Fi® Direct Printing

Безжично печатење Built-in 802.11 b/g/n

Authentication via WEP, WPA/WPA2, or 802.1X

Encryption via AES or TKIP

WPS

Wi-Fi Direct

Тип на скенирање Flatbed, ADF
Формат на скенирање JPG, RAW (BMP), PNG, TIFF, PDF
Брзина на копирање Црно бела минимум 20 ппм

Колор миниум 20 ппм

Факс Да

 

Испорака:

Извршената набавка на стоката предвидена во дел 1/3 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или истата да се подигне. Испораката мора да биде во рок од 48 часа по потврдата на нарачката и извршена уплата. За овој дел од набавка е предвидена наем во рок од една година од потврдата на нарачката

 

Сопственост:

Извршените набавки врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени

 

Дел 1/4 – Набавка на хостинг капацитети и решенија во облак

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на компјутерска опрема со следниве минимални спецификации:

 

Минимални карактеристики
Меморија Минимум 300 GB SSD или еквивалентно
Пропусен опсег (Bandwidth) Неограничен
Број на дата бази Неограничен
Работна меморија Минимум 12 GB
Процесорска моќ Минимум 6 процесорски јадра
Ресурси Дедицирани ресурси за самостојна работа на серверот
ИП Адреса Можност за дедицирана ИП Адреса
Безбедност SSL сертификати за безбедност на информации

Можност за интеграција со системи за мрежа за испорака на содржина (CDN)

Заштита од DDoS Напади

Резервни копии Минимум редундантна резервна копија на податоци и дата бази на секој 24 часа

Минимум чување на резервни копии 7 недели

Влезно/излезни операции на секунда Минимум 512 операции на секунда

 

 

Испорака:

Извршената набавка на стоката предвидена во дел 1/4 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или истата да се подигне. Испораката мора да биде во рок од 48 часа по потврдата на нарачката и извршена уплата.

 

Сопственост:

Извршените набавки врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени

 

 

 

 

 

Дел 2/1 – Набавка на услуги лице за изработка на позадинскиот дел на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на позадински дел на софтверска апликација.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на позадински дел (backend или full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/1 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/2 – Набавка на услуги лице за изработка на преден (frontend) дел на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на предниот дел на софтверска апликација.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински  дел (frontend или full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/2 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/3 – Набавка на услуги лице за изработка на Модул 1 (Сметководствен модул) на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на Модул 1 (Сметководствен модул) на софтверска апликација.

Сметководствениот модул е електронска верзија на сметководствените книги во компанијата. Приходите, расходите, средствата и обврските се евидентираат и се следат дигитално за да се одржи целосна слика за финансиската состојба на вашиот бизнис.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/3 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/4 – Набавка на услуги лице за изработка на Модул 2 (Модул за архивско работење) на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на Модул 2 (Модул за архивско работење) на софтверска апликација.

Модулот за архивирање на информации за претпријатија е дизајниран да помогне во складирањето на структурирани и неструктурирани оригинални историски податоци на компанијата. Овој модул обезбедува комплетни архиви на деловни податоци преку инкорпорирање на неструктурирани податоци (на пример, е-пораки и медиумски датотеки, документи и сл.)

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/4 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/5 – Набавка на услуги лице за изработка на Модул 3 (Модул за човекови ресурси) на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на Модул 3 (Модул за човекови ресурси) на софтверска апликација.

Модулот за човечки ресурси е алатка која обезбедува централизирано складиште на главните податоци на вработените што и се потребни на групата за управување со човечки ресурси за завршување на процесите на основни човечки ресурси. Модулот ќе има задача складира, обработува и управува со податоците на вработените, како што се имиња, адреси, лични карти или ЕМБГ и друго. Покрај тоа овој модул обезбедува функции кои се наменети за регрутирање, следење на апликантите, управување со времето и присуството, оценување на перформансите и администрација на придобивките.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

 

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/5 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/6 – Набавка на услуги лице за изработка на Модул 4 (Модул за маркетинг и брендинг) на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на Модул 3 (Модул за маркетинг и брендинг) на софтверска апликација.

Модул за маркетинг и брендинг е автоматизирање на процесите за маркетинг односно следење на веќе постоечки активни кампањи, нивото на буџет, социјални медиуми, рапорти од постигнатите кампањи и друг вид на маркетинг со цел достигнување на што е можно поголем број на клиенти од страна на компанијата.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/6 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/7 – Набавка на услуги лице за изработка на Модул 5 (Модул за бизнис интелигенција) на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на Модул 3 (Модул за маркетинг и брендинг) на софтверска апликација.

Модулот за деловна или бизнис интелигенција е збир на алатки што ги користат компаниите за преземање, анализа и трансформирање на податоците во корисни деловни сознанија. Примери на алатки за деловна интелигенција вклучуваат визуелизација на податоци, складирање податоци, контролни табли и известување. За разлика од конкурентната интелигенција, модулот за деловна интелигенција повлекува од внатрешни податоци на бизнисот, наместо од надворешни извори.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/7 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

Дел 2/8 – Набавка на услуги лице за изработка на Модул 6 (Модул за односи со клиенти) на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на Модул 3 (Модул за маркетинг и брендинг) на софтверска апликација.

Модулот за управување со односи со клиенти е алатка дизајнирана да им помогне на компаниите да ги следат нивните односи, да управуваат со процесите на продажба и маркетинг и да испорачуваат поефикасна услуга. УОК модулот се бази на податоци на клиенти и деловни контакти во нивната суштина, но благодарение на технологијата сега им овозможуваат на специјалистите за продажба, маркетинг и поддршка на клиентите да користат алатки за управување со односите со клиентите за широк спектар на деловни задачи.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/8 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

Дел 2/9 – Набавка на услуги лице за изработка на Модул 7 (Модул за менаџирање со проекти) на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на Модул 3 (Модул за маркетинг и брендинг) на софтверска апликација.

Модулот за управување со проекти преставува едноставен начин за организирање на задачи или моќен систем за големи компании, овој модул ќе служи за секого. Овој модул ќе нуди на компаниите алатки потребни за ефикасно управување со сите проекти на компанијата до највисоко ниво. Ова вклучува следење на проектите од стратешка перспектива, дозволувајќи им на директорите да им дадат приоритет на проектите и да делегираат ресурси и да одредат како различни проекти се вклопуваат во целите на компанијата.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/9 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

 

 

Дел 2/10 – Набавка на услуги лице за изработка на бази на податоци на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на бази на податоци на софтверска апликација.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето особено во делот на базите на податоци. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, особено во делот на бази на податоци, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/10 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/11 – Набавка на услуги лице за изработка на делови со вештачка интелигенција на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на делови со вештачка интелигенција на софтверска апликација.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето особено во делот на вештачката интелигенција. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, особено во делот на бази на податоци, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/11 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/12 – Набавка на услуги лице за графички дизајн за потребите на проектот

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на графички дизајн за потребите на проектот.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во графичкиот дизајн. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на графички и видео дизајн (продукција и пост продукција), континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/12 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/13 – Набавка на услуги лице за изработка на АПИ конекции и модули за поврзување со останати апликации на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на АПИ конекции на софтверска апликација.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето особено во делот на базите на податоци и АПИ конекциите. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, особено во изработка на АПИ конекции, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/13 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

 

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

 

 

Дел 2/14 – Набавка на услуги лице за изработка на интеграции на софтверското решение

 

За потребите на проектот и носителот на проектот во реализирање на проектните активности поврзани со проектниот план предвиден во проектот „ПРОЏЕКТО“, М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ распишува оглас за набавка на услуги за едно (1) лице за изработка на интеграции на софтверска апликација.

Софтверската алатка ПРОЏЕКТО е програм кој се развива од страна на тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ, со главна цел олеснување на процесите на малите компании во нивните секојдневни обврски, како и менаџирање на сите свои обврски од едно место и со една единствена сметка, а да можат да работат од било кое место покрај своите канцелариски простории.

Сите заинтересирани лица кои ќе се пријават на овој повик односно оглас треба да имаат напредно познавање и напредни вештини во програмирањето особено во делот на интеграции на различни бази на податоци. Од избраните кандидати од овој дел ќе се бара одлично познавање на програмирање на предински и позадински  дел (full stack) на софтвери и алатки, особено во делот на интеграциите на  базите на податоци, континуирана соработка во текот на целата година, редовна комуникација и приготвување на месечни или квартални извештаи по барање на раководството на проектот.

 

Испорака:

Извршената набавка на услугите предвидена во дел 2/14 може да се испорача до просториите на М-НЕТ ФАКТОРИ или според ваши барања. Испораката мора да започне во рок од 48 часа по иницијалните почетни активности. Временски период на ангажман е со определен рок во должина од една (1) година

 

Сопственост:

Извршените набавки за услуги врз основа на овој оглас се во сопственост на М-НЕТ ФАКТОРИ ДООЕЛ Скопје.

 

Потребна документација:

 • Подготвена и пополнета предмер пресметка за горе споменатиот продукт со јасно впишани цени
 • CV или кратка биографија

До кога може да се достави  понуда?

 

Вашите понуди можете да ги доставите во електронска форма на [email protected] со наслов: О Г Л А С  1/09-3163/1, не подоцна од 11.12.2023 (понеделник) до 14:00ч. М-НЕТ ФАКТОРИ ќе го/ги извести избраниот/те кандидат не подоцна од 5 работни денови по затварање на повикот. Апликациите пратени по крајниот рок нема да бидат земени предвид.

Напомена: Огласот Е ДЕЛИВА НАБАВКА и може да се поднесуваат понуди поединечно во зависност од понудувачите.

Предност ќе имаат понудувачи кои ќе понудат пониски цени во однос на побарани перформанси. Евалуацијата ќе се извршува врз следнава пресметка: 50% перформанси и 50% цена на понудата

 

 

Со почит,

Тимот на М-НЕТ ФАКТОРИ